UNIFORM LAW CONFERENCE OF CANADA AGENDA – CIVIL SECTION

Charlottetown, Prince Edward Island September 9 – 13, 2007 (*Updated – July 27, 2007*)

SUNDAY, SEPTEMBER 9, 2007	
1:30 – 3:00 P.M. OPENING PLENARY	

15 MINUTE BREAK

3:15 – 4:00 P.M.	Joint Session of the Civil and Criminal Sections
	Section 347 Criminal Code-Report and Recommendations
	Jennifer Babe Miller Thomson

4:00 – 4:30 P.M.	Limitation Periods and Other Issues in Insurance Statutes – Status Report
	Lisa Peters Canadian Bar Association – British Columbia
	Presumption of Advancement and Resulting Trusts – Status Report
	Elizabeth Strange New Brunswick

MONDAY, SEPTEMBER 10, 2007

9:00 – 10:30 A.M.	Forms of Business Association: Business Trusts – Uniform Act and Commentaries	
	Wayne D. Gray McMillan Binch LLP	

15 MINUTE BREAK

10:45 – 12:00	Forms of Business Association: Business Trusts –
	Uniform Act and Commentaries continued

LUNCH BREAK

1:30 – 2:30 P.M.	Apology Legislation – Uniform Act and Commentaries
	Russell Getz British Columbia

2:30 – 3:15P.M.	Hague Convention on Choice of Court Agreements – Papers
	Professor Vaughn Black - Common Law

15 MINUTE BREAK

3:30 – 4:15 P.M.	Hague Convention on Choice of Court Agreements – Papers
	Frederique Sabourin - Civil Law

4:15 – 4:30 P.M.	Unincorporated Associations – Status Report
	Kevin Zakreski British Columbia Law Institute

TUESDAY, SEPTEMBER 11, 2007

9:00 – 12:00 Noon	Joint Session of the Civil	and Criminal Sections
9:00 – 9:45	Collateral Use of Crown Recommendations	Brief Disclosure – Report and
	Denise Dwyer Ontario	David Marriott Alberta
9:45 – 10:30 A.M.	Identity Theft – Paper	

Josh Hawkes Alberta

15 MINUTE BREAK

10:45 – 11:30 A.M.	Malicious Prosecution – Paper	
	Judy Mungovan Ontario	
11:30 – 12:00 Noon.	Updates/wrap up	

LUNCH BREAK

1:30 – 2:15 P.M.	Interest Act Review – Paper	
	Professor Telfer University of Western Ontario	

2:15 – 3:15 P.M.	Fraudulent Conveyances and Preferences – Paper and Recommendations
	Professor Tamara Buckwold University of Alberta

15 MINUTE BREAK

3:30 – 4:45 P.M.	National Conference of Commissioners on Uniform
	State Laws – Status Report
	Martha L. Walters, President
	Mexican Uniform Law Centre – Status Report
	Dr. Jorge Sanchez Cordero, Director
	Standing Committee of Attorneys General (SCAG) – Status Report
	Ian Govey, Deputy Secretary, Civil Justice and Legal Services, Commonwealth Attorney General's Department
	Laurie Glanfield, Director General, Attorney General's Department of New South Wales and Secretary of SCAG

WEDNESDAY, SEPTEMBER 12, 2007

9:00 – 9:45 P.M.	Inter-Jurisdictional Enforcement of Tax Judgments and Employment Standards Orders – Tax Judgments – Uniform Act and Commentaries Employment Standards Orders – Update
	Vincent Pelletier Quebec

9:45 – 10:15 A.M	UN Convention on Independent Guarantees and Stand-by Letters of Credit – Interim Report
	Kathryn Sabo Justice Canada

15 MINUTE BREAK

10:30 – 11:00 A.M.	UN Convention on the Assignment of Receivables in International Trade – Uniform Act and revised Commentaries
	Kathryn Sabo Justice Canada

11:00 – 12:00 Noon	Personal Property Security Act – Paper
	Clark Dalton ULCC on behalf of Professor Ron Cuming University of Saskatchewan

LUNCH BREAK

1:30 – 3:00 P.M.	Privity of Contract - Paper	
	Sandra Petersson Alberta Law Reform Institute	

3:00 – 3:15P.M.	Partnership Law – Update
	Lynn Romeo Manitoba

15 MINUTE BREAK

3:30 – 4:30 P.M.	Private International Law – Status Report
	Hague Convention on the Law Applicable to Securities – Status Report
	Kathryn Sabo Justice Canada

THURSDAY, SEPTEMBER 13, 2007

9:00 – 10:00 A.M.	New Projects – Report and Discussion	
	John Lee Ontario	Sarah Dafoe Alberta

15 MINUTE BREAK

10:15 – 11:30 A.M.	Break and Unfinished Business NOTE: Potential time for completion of any joint	
	session presentations/discussions	

11:30 – 12:30 A.M.	CLOSING PLENARY